Oprava pístu u kancelářské židle nebo křesla

Oprava židle SEGO – výměna pístu

Ať už používáním či výrobní vadou může dojít k tomu, že píst u kancelářské židle neudrží nastavenou výšku a začne klesat. Tato závada je neopravitelná a jediným řešením je výměna pístu. S jeho správným výběrem Vám rádi pomůžeme.

Zde Vám poskytneme v několika krocích jednoduchý návod, jak si tento náhradní díl můžete vyměnit jednoduše a sami v pohodlí domova.

Jaké nářadí budete potřebovat?

  • Olej
  • Hasák nebo velké sikovky
  • Kladivo

 

  1. Krok: Židli otočíme a položíme na stůl. Do místa, kde se píst spojuje s mechanikou, nakapeme pár kapek oleje a necháme nejlépe 2 hodiny působit. Dojde k tomu, že olej postupně pronikne do hrdla mechaniky a uvolní nečistoty, které by mohly vytažení pístu ztížit.

 

  1. Krok: Židli položíme na podlahu na bok. Čelistmi hasáku sevřeme píst co neblíže hrdlu mechaniky a otočíme proti směru hodinových ručiček a tlakem mírně od hrdla mechaniky. Tento pohyb opakujeme, dokud píst nevysuneme.

 

  1. Krok: Uchopíme kříž vzhůru nohama a kladivem vadný píst vyklepneme ven. Lepší je vždy udeřit do hrany pístu. Pokud se trefíte do středové spony, můžete rozložit píst. Často v něm bývají zbytky maziva a mohl by Vám ušpinit podlahu nebo Vás samotné.

 

  1. Krok: Jakmile je píst venku z kříže, vložte nový píst a nasaďte na něj hrdlo mechaniky.