Porovnání pěti fajnových dětských židlí

Připravili jsme pro Vás porovnání pěti dětských židliček, které jsou ve věkovém rozmezí školky a obou stupňů základní školy.

Všechny dětské židle jsou konstruovány na nosnost 120 kg, takže i rodiče mohou na tuto židličku usednout.

  • KINDER
    Model KINDER je židlička pro nejmenší děti. Věkové rozmezí u ní uvádíme od dvou let až do konce prvního stupně základní školy. Židlička je celá bílá s několika černými doplňky a čalounění u ní vedeme ve třech veselých barvách, a to v červené, jarní zelené a modré.
    Sedák je výškově nastavitelný a je pevně spojen s opěrákem. Kříž je kovový. Kolečka jsou univerzální na všechny typy povrchů.
    https://www.fajnzidle.cz/kancelarske-zidle-a-kancelarska-kresla/detska-zidle-sego-kinder-cervena/
  • JUNIOR
    JUNIOR je oproti Kinderu trošku větší židličkou. Věkové rozmezí u ní uvádíme už od tří let až do konce druhého stupně. Tato židle má velice koukavé designové zpracování. V základu je také celá bílá s černými doplňky a čalounění vedeme ve třech veselých barvách - červená, jarní zelená a modrá.
    Opěrák je hloubkově nastavitelný. Sedák je výškově nastavitelný a díky pohyblivému opěráku působí jako hlubší. Kříž je bílý plastový a tato židle obsahuje i polokruhovou podnož. Kolečka jsou univerzální se zátěžovou brzdou. Brzdička se aktivuje vždy při zatížení židle, takže pokud mají děti potřebu židličku použít například k podání si něčeho z poličky, tak zajisté tento bezpečnostní prvek oceníte.
    https://www.fajnzidle.cz/kancelarske-zidle-a-kancelarska-kresla/junior-cervena/
  • SIMPLE
    SIMPLE je moderní židlička, která je prostorově nenáročná. Hodí se pro děti od konce prvního stupně až po konec stupně druhého. Židličku dodáváme ve čtyřech barvách, a to v černé, šedé, modré a vínové.
    Příjemný tvarovaný sedák je výškově nastavitelný. Židlička má houpací mechaniku, abyste mohli také relaxovat. Opěrák je pevně spjatý se sedákem a k opěráku jsou také pevně přidělané područky na kloubu, které lze sklopit pro možnost opření rukou nebo odklopit podél opěráku tak, aby šla židlička co nejvíce zasunout ke stolu.
    Kříž je černý kovový s pěti univerzálními PU kolečky.
    https://www.fajnzidle.cz/kancelarske-zidle-a-kancelarska-kresla/kancelarska-zidle-sego-simple-cerna/
  • COOL
    Neotřelý trendy vzhled židličky COOL Vás zaujme zajímavým plastovým korpusem, kdy je sedák spojen přímo s opěrákem. Židlička se vyrábí ve dvou barevných možnostech, a to bílý korpus s černou síťovinou a černý korpus se šedou síťovinou.
    Sedák je výškově nastavitelný s houpací mechanikou pro příjemné relaxování. Područky jsou buď pevné, nebo je lze vůbec nenamontovat (avšak jsou součástí balení).
    Kříž je nylonový černý nebo bílý s univerzálními PU kolečky.
    https://www.fajnzidle.cz/kancelarske-zidle-a-kancelarska-kresla/cool-seda

  • LIFE
    LIFE je designová kolečková židlička, která se prodává nejen jako dětská, ale i jako židlička konferenční do zasedacích místností. Tato židlička je jedna z těch menších, takže bývá používána do míst, kde je méně prostoru.
    Avšak díky svému okatě tvarovanému opěráku, který je pevně spjatý se sedákem, má oblibu mezi dětmi i dospělými. Sedák je výškově nastavitelný na černém kovovém kříži s kolečky určenými na měkké povrchy.
    V základu se tato židlička objevuje ve dvou standardních vyhotoveních. Podsedák je buď šedý nebo má jarní zelenou barvu. Za příplatek lze podsedák přečalounit.
    https://www.fajnzidle.cz/kancelarske-zidle-a-kancelarska-kresla/life-seda/
  KINDER JUNIOR SIMPLE COOL LIFE
       
věkové rozmezí školka a první stupeň školka, první a druhý stupeň ZŠ konec prvního a druhý stupeň ZŠ konec prvního a druhý stupeň první a druhý stupeň ZŠ
nosnost 120 kg 120 kg 120 kg 120 kg 120 kg
záhlavník --- --- --- --- ---
--- --- --- --- ---
opěrák 37 cm 44 cm 50 cm 45 cm 33 cm
bederní pěrka --- --- --- --- ---
sedák 41 cm hloubka 45 cm hloubka 47 cm hloubka 45 cm hloubka 41 cm hloubka
44 cm šířka 47 cm šířka 49 cm šířka 47 cm šířka 44 cm šířka
40-49 cm výška od země 42-53 cm výška od země 41-51 cm výška od země 45-55 cm výška od země 44-53 cm výška od země
negativní úhel sedáku --- --- --- --- ---
mechanika plynová plynová houpací houpací plynová
područky --- --- sklápěcí nahoru a dolů pevné ---
--- --- --- --- ---
--- --- --- --- ---
--- --- --- --- ---
--- --- --- --- ---
píst židlový jednokónusový židlový jednokónusový křeslový židlový jednokónusový židlový jednokónusový
kříž bílý kovový bílý plastový + polokruhová podnož černý kovový černý/bílý kovový černý kovový
kolečka 5x univerzální PU ø 50 mm 5x univerzální PU se zátěžovou brzdou ø 50 mm 5x univerzální PU ø 50 mm 5x univerzální PU ø 50 mm 5x kolečko na měkké povrchy ø 50 mm
záruka 36 měsíců 36 měsíců 24 měsíců 36 měsíců 24 měsíců
hmotnost  7,2 kg 7,1 kg 9,4 kg 8 kg 8 kg
cena 2.323,-- vč. DPH 4.622,-- vč. DPH 3.594,-- vč. DPH 3.896,-- vč. DPH 2.856,-- vč. DPH